Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós rózsacsokor recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 tk só
  • 2,5 dl tej

Töltelékhez:

  • 15 dkg dió (darált)
  • 4 ek cukor
  • 4 ek lekvár/ dzsem


Elkészítése:

A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.

Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük

Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-rozsacsokor/