Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
Töltelékhez:
- 15 dkg dió (darált)
- 4 ek cukor
- 4 ek lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük
Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.