Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-rumos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 4 ek baracklekvár
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl rum


Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a 16 ek vízzel. Hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport, majd a tojáshabot. A masszát sütőpapírral bélelt 22*38 cm-es tepsiben, kb 40 perc alatt megsütjük kis lángon. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd a darált dióra öntjük. A vajjal és cukorral krémesre keverjük. Végül a rumot is beledolgozzuk.

A krém 3/4-ét az alsó tésztalapra simítjuk. Rátesszük a tetejét, megkenjük a maradék krémmel és meghintjük porcukorral elkevert, darált dióval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-rumos-sutemeny/