Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Krém:
- 15 dkg darált dió
- 1 ek vanília aroma
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 tk őrölt fahéj
- 15 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk és 1 napra hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát három részre osztjuk, majd kettőt kinyújtunk 20*30 cm-es téglalappá.
Az egyik lapot beletesszük a tepsibe, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megszurkáljuk villával, megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot.
A krémhez a tojásokat a cukorral alaposan (habosra) kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és az ízesítőket, majd a tésztára simítjuk.
A maradék tésztából hengereket formázunk és berácsozzuk vele a sütemény tetejét.
160 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd 170 fokon kb 30 percig.


