Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Sütemény receptek

Diós szelet karamellel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós szelet karamellel egy ünnepi hangulatú sütemény, amelyben a dió karakteres íze találkozik a selymes karamellkrémmel. Az ostya és a puha tészta különleges rétegeket alkot, így minden falat tartalmas és finom. Hűtést igényel, de a várakozás meghozza gyümölcsét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A sűrített tejet felbontatlanul egy lábasba tesszük, és annyi vízben főzzük, amennyi teljesen ellepi. Körülbelül 2,5 órán át főzzük, hogy karamellizálódjon, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Ha eleve karamellizált sűrített tejet használunk, ezt a lépést kihagyhatjuk.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Egyenként beleforgatjuk a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Az egészet alaposan elkeverjük.

Egy tepsi alját kibéleljük ostyalapokkal, majd ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

A karamellt kikeverjük a margarinnal, majd ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt sütemény tetejét. Durvára darált dióval megszórjuk, végül olvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk. A süteményt hideg helyre tesszük legalább 5 órára, hogy összeálljon. Ezután ízlés szerint szeleteljük.

Tipp

A sütemény még mutatósabb lesz, ha a tetejére reszelt csokoládét is szórunk. A karamellkrémbe keverhetünk egy kevés vaníliát is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is