Elkészítése
A sűrített tejet felbontatlanul egy lábasba tesszük, és annyi vízben főzzük, amennyi teljesen ellepi. Körülbelül 2,5 órán át főzzük, hogy karamellizálódjon, majd a vízben hagyjuk kihűlni. Ha eleve karamellizált sűrített tejet használunk, ezt a lépést kihagyhatjuk.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot. Egyenként beleforgatjuk a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. Az egészet alaposan elkeverjük.
Egy tepsi alját kibéleljük ostyalapokkal, majd ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
A karamellt kikeverjük a margarinnal, majd ezzel a krémmel lekenjük a kihűlt sütemény tetejét. Durvára darált dióval megszórjuk, végül olvasztott étcsokoládéval megcsorgatjuk. A süteményt hideg helyre tesszük legalább 5 órára, hogy összeálljon. Ezután ízlés szerint szeleteljük.
Tipp
A sütemény még mutatósabb lesz, ha a tetejére reszelt csokoládét is szórunk. A karamellkrémbe keverhetünk egy kevés vaníliát is.
