Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós szempár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gyúrt tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • kevés tej

A piskótához

  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

A rudak töltéséhez

  • 20 dkg darált dió
  • cukor
  • baracklekvár

A mázhoz

  • 1 csomag főzés nélküli vanília puding
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor
  • 2 evőkanál tej

A díszítéshez

  • fehércsokoládé (elmaradhat)
  • étcsokoládé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Minden részt 25 x 39 cm-es tepsi méretűre nyújtunk. A tésztákat baracklekvárral megkenjük, majd cukros dióval megszórjuk, és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A kész rudakat tepsibe helyezzük.

A piskóta hozzávalóiból a tojásokat cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és simára keverjük. A piskótamasszát a rudakra öntjük, és előmelegített sütőben 180°C-on készre sütjük.

Bevonat:

A margarint a cukorral és a tejjel gőz felett (robotgéppel) addig keverjük, amíg jó sűrű lesz. Amikor sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport, és addig keverjük, míg teljesen besűrűsödik.

A kihűlt tésztára rákenjük a bevonatot, majd olvasztott csokoládéval díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-szempar/