Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 23 dkg liszt 1-2 ek porcukor csipet só 11 dkg vaj 1 tojás 1 ek víz Töltelék: 10 dkg vaj 15 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor 11 dkg darált dió 2,5 dkg liszt 1 egész tojás + 1 sárgája reszelt narancshéj fahéj szilva Máz: 2-3 ek szilvalekvár pici rum 2-3 ek víz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 23 dkg liszt
  • 1-2 ek porcukor
  • csipet só
  • 11 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 ek víz

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 11 dkg darált dió
  • 2,5 dkg liszt
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • reszelt narancshéj
  • fahéj
  • szilva

Máz:

  • 2-3 ek szilvalekvár
  • pici rum
  • 2-3 ek víz


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd robotgéppel elkezdjük összekeverni. Amint kezd összeállni, kézzel még egy kicsit összegyúrjuk, majd egy piteformába kézzel belelapogatjuk. (Lehet kinyújtani is, és úgy belehelyezni, de szerintem így egyszerűbb.)
30 percre hűtőbe tesszük pihentetni. Ezután kivesszük, és nehezékkel (pl. bab) töltött sütőpapírt helyezünk rá.

Előmelegített sütőben, közepes lángon (170 fok) 15 percig elősütjük. A sütőből kivéve a nehezéket eltávolítjuk, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben el lehet készíteni a töltelékek.

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral elkezdjük kikeverni. Ezután hozzákeverjük az egész tojást és egy tojássárgáját, majd hozzáadjuk a darált diót, végül a lisztet is. Addig keverjük, hogy sima állagú legyen a töltelék.

Az elősütött tésztára ráöntjük, és a tetejét kirakjuk félbevágott szilvával. (A szilva húsos fele legyen felfelé!) Előmelegített sütőben, közepes lángon (170 fok) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Egy edénybe tesszük a lekvárt, a vizet, és az ízlés szerinti mennyiségű rumot, majd állandó keverés mellett pár percig főzzük. Ezzel a forró mázzal lekenjük a sütőből kivett tészta tetejét.

A piteformában hagyjuk kihűlni, majd tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is