Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat vagy margarint szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a rumot, majd robotgéppel simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajas masszához, és összedolgozzuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és fél órára pihentetjük. A töltelékhez felhevítjük a tejet, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.01.

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítése

A vajat vagy margarint szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a rumot, majd robotgéppel simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajas masszához, és összedolgozzuk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és fél órára pihentetjük.

A töltelékhez felhevítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. Beletesszük a darált diót, és 1 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A tésztát két lisztezett sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és 4 cm átmérőjű cakkos szélű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsin.

A mázhoz összekeverjük a kakaót a porcukor felével, hozzáöntjük a tojásfehérjét és a citromlevet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot is. A tallérok felét belemártogatjuk a mázba, majd mindegyik közepébe egy diószemet nyomunk. A mázas tallérokat kitámasztott, kikapcsolt sütőbe helyezzük, hogy fényesre száradjanak.

A diókrémhez rumot vagy diólikőrt keverünk, és minden sima tallér közepére teszünk belőle. A mázas tallérokat a krém tetejére nyomjuk. Néhány nap állás után a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is