Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Diós tejfölös sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Egy nagy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, darált diót, porcukrot, tojásokat, mézet, szódabikarbónát és tejfölt. A kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk őket a tepsi méretére (23×43 cm). A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C-on világosra sütjük, egyenként kb. 8-10 perc alatt. A megsült lapokat hagyjuk teljesen […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.04.15.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

Tészta:

Egy nagy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, darált diót, porcukrot, tojásokat, mézet, szódabikarbónát és tejfölt. A kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk őket a tepsi méretére (23×43 cm).

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C-on világosra sütjük, egyenként kb. 8-10 perc alatt. A megsült lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A massza kezdetben folyós lesz, de ez természetes, ahogy a dió megduzzad, kissé szilárdabbá válik.

A kihűlt lapokat rétegezzük a krémmel: az első lapra kenünk egyenletesen egy adag krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ezt a folyamatot ismételjük, amíg az utolsó lap is rákerül.

Csokoládémáz:

A csokoládét a kevés olajjal vízgőz felett vagy mikróban alacsony hőfokon megolvasztjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

Pihentetés és szeletelés:

A kész süteményt egyenletesen lenyomkodjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap a süteményt éles késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is