Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós tejfölös sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl

Krém

  • 2 nagy pohár tejföl
  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta:

Egy nagy tálban összedolgozzuk a tészta hozzávalóit: a lisztet, darált diót, porcukrot, tojásokat, mézet, szódabikarbónát és tejfölt. A kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk őket a tepsi méretére (23×43 cm).

A lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C-on világosra sütjük, egyenként kb. 8-10 perc alatt. A megsült lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A massza kezdetben folyós lesz, de ez természetes, ahogy a dió megduzzad, kissé szilárdabbá válik.

A kihűlt lapokat rétegezzük a krémmel: az első lapra kenünk egyenletesen egy adag krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Ezt a folyamatot ismételjük, amíg az utolsó lap is rákerül.

Csokoládémáz:

A csokoládét a kevés olajjal vízgőz felett vagy mikróban alacsony hőfokon megolvasztjuk, és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.

Pihentetés és szeletelés:

A kész süteményt egyenletesen lenyomkodjuk, és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap a süteményt éles késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-tejfolos-sutemeny/