Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karamellás sütik

Mákos, diós sütik

Diós tekercs karamell krémmel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A diós tekercs karamell krémmel egy ünnepi hangulatú sütemény, amelyben a könnyű piskóta, a dió íze és a lágy karamellkrém tökéletesen harmonizál. A tetején ropogós karamell díszítés teszi még különlegesebbé és látványosabbá. Vendégvárónak, családi alkalmakra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.14.

Piskótához

Krém

Díszítés

Elkészítése

Krém elkészítése (előző nap)

A cukorból vastag aljú edényben világos karamellt készítünk. Közben a tejszínt egy másik edényben forrásig melegítjük. A karamellt lassan, vékony sugárban a forró tejszínhez adjuk, közben folyamatosan keverjük. Alacsony lángon addig melegítjük, amíg a karamell teljesen feloldódik. Ezután hozzáadjuk az apróra tört fehér csokoládét, és simára keverjük. A krémet kihűtjük, majd lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral 10–15 percig habosra verjük. A lisztet és a darált diót fakanállal óvatosan beleforgatjuk. A masszát egy 32×32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Még melegen a sütőpapír segítségével feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Krém felverése és összeállítás

Másnap a karamellkrémet robotgéppel kezdjük felverni. Először alacsony fokozaton dolgozunk, majd fokozatosan emeljük, és kb. 15 perc alatt könnyű, habos állagot érünk el. Figyeljünk, hogy ne verjük túl, mert akkor nehezen kenhető lesz.

A kihűlt piskótát kitekerjük, a krém háromnegyed részét egyenletesen rákenjük, majd ismét feltekerjük. A maradék krémet habzsákba töltjük, és a tekercs tetejét díszítjük vele.

Karamell díszítés

A cukrot világosra pirítjuk, majd olajozott felületre öntjük, és hagyjuk megdermedni. Darabokra tördeljük, és a sütemény tetejére szórjuk.

Tipp

A karamellkrémbe tehetünk kevés vaníliát is, így még lágyabb ízt kapunk. A tekercset szeletelve, egy kevés tejszínhabbal vagy kávé mellé kínálva is nagyszerű desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is