Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 tojás 1 citrom héja (opcionális) 10 ek sárgabaracklekvár (másfajta pikáns lekvár is jó bele) 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj 5 ek langyos víz 20 dkg cukor 25 dkg liszt 1 tk fahéj 1 tk szódabikarbóna csipet só Tetejére: kb. 10-15 dkg durvára tört dió Elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Barna Pap Monika
Beküldte: 2015.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1 citrom héja (opcionális)
  • 10 ek sárgabaracklekvár (másfajta pikáns lekvár is jó bele)
  • 15 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 5 ek langyos víz
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipet só

Tetejére:

  • kb. 10-15 dkg durvára tört dió


Elkészítése:

A vajat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a lekvárt, a vizet, a tojásokat, a sót, a reszelt citromhéjat, a fahéjt, végül az átszitál szódabikarbónás lisztet. Kivajazott 26 cm -es tortaformába öntjük a tésztát. Tetejére szórjuk a durvára tört diót. A tetejét még megszórhatjuk kristálycukorral (elhagyható). 180 fokon sütjük tűpróbáig.

[box style=”info”]Ez egy egyszerű, de annál finomabb süti recept. Ha házi lekvárunk van, elég belőle 5 ek, de akkor a vizet emeljük 10 evőkanálra. Viszont tehetünk bele csak lekvárt, és a vizet elhagyhatjuk. Mindenki ízlése szerint süsse meg 🙂 A cukor mennyiséget is lehet változtatni, eredetileg 25 dkg ír a recept.
Egy volt osztálytársamtól Lindától kaptam a receptet, ő meg a Nagyitól, érdemes megsütni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is