Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós ünnepi sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 16 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 3 evőkanál víz

Töltelék

  • 6 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 7 db tojásfehérje (habbá verve )

Krém

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
Diós ünnepi sütemény

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3-4 órát állni hagyjuk,a hűtőbe tesszük. 2 cipót formálunk.

Mind a kettőt kinyújtjuk, és az egyiket megsütjük a tepsi hátulján.

A másikat sületlenül a tepsi aljába helyezzük. A töltelékhez a sárgákat kikeverjük a cukorral, dióval, sütőporral és kakaóporral, majd beleforgatjuk óvatosan a keményre vert habot is.

A nyers tésztára öntjük a krémet. 200 fokos sütőben megsütjük rövid idő alatt. (Tűpróbával ellenőrizzük).

Közben míg megsül a pudingot elkészítjük a leírásnak megfelelően, és ha kihűlt hozzákeverjük a margarint is.

Ezt a krémet a megsült alap-és kakaós tésztára simítjuk, majd erre tesszük a legelőször kisütött lapot. A tetejét meghinthetjük porcukorral.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-unnepi-sutemeny/