Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-vaníliás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 1 tojás
  • 200 ml kristálycukor
  • 200 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 200 ml finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • darált dió

Krém:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 550 ml tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 150 g vaj

Tetejére:

  • tejcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A tojást a kristálycukorral habosra keverjük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a lisztet, a sütőport és ízlés szerint a darált diót. A masszát sütőpapírral bélelt 30*20 cm-es tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.

Krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal sima krémmé dolgozzuk.

Összeállítás, tálalás:

A krémet a kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük. A tetejére reszelt tejcsokoládét szórunk.

A süteményt legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. Ezután szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

A sütemény tetejét díszíthetjük aprított dióval vagy kakaóporral is. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, akkor a tésztába kevés fahéjat is keverhetünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-vanilias-szelet-2/