Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diós-zabpelyhes aprósütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre dió (a bögre 2 dl-es)
  • 1 bögre zabpehely (a bögre 2 dl-es)
  • 1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (a bögre 2 dl-es)
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • csipet só
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 0,5 bögre juharszirup (a bögre 2 dl-es)
  • 0,5 bögre almapüré (a bögre 2 dl-es)
  • 18 darab felezett dióbél

Elkészítése

Daráld le a diót és a zabpelyhet együtt, majd öntsd egy tálba. Add hozzá a lisztet, fűszereket és keverd össze. Egy másik tálban keverd össze a szirupot, az almapürét és az olajat.

Keverd a száraz hozzávalókhoz a nedveseket és dolgozd össze. Tegyél kanállal kis kupacokat egy tepsibe. Ha szeretnél a kupacok közepébe tehetsz egy szem diót is.

180 fokra előmelegített sütőben süsd meg kb 15-20 perc alatt a kis kekszeket.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dios-zabpelyhes-aprosutemeny/