Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kávés sütik

Mákos, diós sütik

Diós, rumos, kávés szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskóta elkészítése Az egész tojásokat a cukrokkal és egy csipet sóval habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, és tovább keverjük, majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a darált diót is beleforgatjuk a masszába. A kész tésztát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.24.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

A piskóta elkészítése

Az egész tojásokat a cukrokkal és egy csipet sóval habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, és tovább keverjük, majd apránként hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a darált diót is beleforgatjuk a masszába. A kész tésztát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Miután kihűlt, hosszában két helyen elvágjuk, így három lapot kapunk.

A krém elkészítése

A tojásokat a keményítővel és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd a forró tejet óvatosan a tojásos keverékre öntjük, állandó keverés mellett. Ezután visszaöntjük az egészet a lábasba, és alacsony lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot, majd megkóstoljuk, hogy elég édes-e.

A krémet három egyenlő részre osztjuk:

  1. Az első részbe vaníliás cukrot keverünk.
  2. A második részbe kávét keverünk.
  3. A harmadik részbe rumot adunk.

Miután a krémek kihűltek, mindegyikbe belekeverünk egy-egy harmad rész vajat, robotgéppel simára dolgozva.

A sütemény összeállítása

Az első tésztalapot megkenjük a rumos krémmel, majd ráhelyezzük a második lapot, amelyet a kávés krémmel kenünk meg. Végül a harmadik lapra a vaníliás krémet simítjuk. A kész süteményt érdemes egy éjszakára hideg helyre tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is