Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt tészta
- 15 dkg darált dió
- porcukor ízlés szerint
- 1 kk só
- fél citrom reszelt héja
Vanília öntethez:
- 3 tojássárgája
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 dkg vaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A diót ízlés szerinti porcukorral kikeverjük, és a tésztával összekeverjük. Hozzá adjuk a citrom reszelt héját is. Tetszőleges formájú muffin tepsibe kanalazzuk a tésztát, és szép pirosra sütjük.
Az öntethez egy edényben a tojássárgákat a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben, majd lassú tűzön addig főzzük, míg szép bársonyos mártást kapunk.
Tálalásnál a muffin formából kiszedjük a tésztánkat, és a mártással tálaljuk.
[box style=”info”]A mártást vanília pudingból is készíthetjük.[/box]