Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diótetős-lekváros szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 28 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 citrom leve

Töltelék

  • 0,5 üveg baracklekvár (vagy más savanykás lekvár)

Tetejére

  • 10 dkg dió
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és jól kikeverjük a masszát. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a citrom levét, majd jól elekeverjük az egészet.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy kevés habbal lazítunk a vajas masszán, majd a többi habot lazán hozzáforgatjuk.

Kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe (24*34 cm) simítjuk és a tetejét megszórjuk a dió és a kristálycukor keverékével. A cukor elmaradhat, ha valaki nem szereti túl édesen.

180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk és gazdagon megkenjük baracklekvárral. Hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diotetos-lekvaros-szelet/