Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 3 ek kristálycukor 3 ek barna cukor 2 ek víz 5 ek darált dió 5 ek liszt 1 tk sütőpor csipet só 25 dkg mascarpone 2 dl tej 1 csomag tejszínes pudingpor 10 dkg sárgabarack dzsem 1 ek porcukor 15 dkg magozott meggy 10 dkg étcsoki 5 dkg vaj 1tk étolaj 8 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.04.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek víz
  • 5 ek darált dió
  • 5 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 10 dkg sárgabarack dzsem
  • 1 ek porcukor
  • 15 dkg magozott meggy
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1tk étolaj
  • 8 fél dió


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét csipet sóval és 3 ek kristálycukorral kemény habbá verjük. A cukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor háromnegyedig felvertük, és apránként adagoljuk a habhoz.

A tojássárgáját és a vizet kikavarjuk a barna cukorral, majd felváltva laza mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a darált diót, és a kemény habot.

Egy 24 cm tortaformát kikenünk vajjal, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát a formába. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával meggyőződünk, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd három lapot vágunk belőle.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a kémet. A pudingporhoz hozzáadjuk a porcukrot és a tejet. Jól kikavarjuk, majd sűrű krémet főzünk, kihűtjük, végezetül összekeverjük a mascarpone sajtkrémmel.

Az első lapot megkenjük vékonyan sárgabarack dzsemmel, rákenjük a krém felét, majd kirakjuk meggyel. Rákjuk a következő lapot, ezt is megkenjük dzsemmel, majd a krémmel. Erre is teszünk meggyet, végezetül rárakjuk a tetejét. A tetejét is megkenjük vékonyan dzsemmel, és a langyos csokimázzal (melyhez vajat, csokit és étolajat gőz felett megolvasztunk) leöntjük.

Száraz serpenyőben megpirított dió gerezdekkel díszítjük.

[box style=”info”]Én a díszítésre használt diót pörkölve szeretem, mert így különleges íze lesz![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is