Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Linzerek

Dióval szórt linzer

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a dióval szórt linzer az ünnepi asztal egyik kedvence lehet. A tetején ropogósra sült cukros dió, belül pedig a puha, lekváros tészta tökéletes párost alkot. Egyszerű, mégis hagyományos sütemény.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.20.

Tészta:

Tetejére:

0

1

2

3

4

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojássárgáját, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.

Formázás:

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Díszítés és sütés:

A tésztakorongokat enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, majd cukros, darált dióval megszórjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a süteményeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltés:

Miután a linzerek kihűltek, kettesével lekvárral összeragasztjuk őket.

Tipp:

A dió helyett mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük, attól függően, mit szeretünk jobban. A lekvár ízét is variálhatjuk: a savanykásabb fajták, mint a ribizli vagy a meggy, remekül ellensúlyozzák a diós tészta édességét. Fémdobozban tárolva napokig omlós marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is