Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dióval szórt linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 45 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom héja

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • darált dió (cukorral elkeverve)

0

1

2

3

  • lekvár

4

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojássárgáját, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.

Formázás:

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Díszítés és sütés:

A tésztakorongokat enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, majd cukros, darált dióval megszórjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a süteményeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltés:

Miután a linzerek kihűltek, kettesével lekvárral összeragasztjuk őket.

Tipp:

A dió helyett mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük, attól függően, mit szeretünk jobban. A lekvár ízét is variálhatjuk: a savanykásabb fajták, mint a ribizli vagy a meggy, remekül ellensúlyozzák a diós tészta édességét. Fémdobozban tárolva napokig omlós marad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dioval-szort-linzer/