Tészta:
A lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, tojássárgáját, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban összegyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük és 1 órán át pihentetjük.
Formázás:
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle. A kiszúrt darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Díszítés és sütés:
A tésztakorongokat enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, majd cukros, darált dióval megszórjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és a süteményeket 7-8 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltés:
Miután a linzerek kihűltek, kettesével lekvárral összeragasztjuk őket.
Tipp:
A dió helyett mandulával vagy mogyoróval is készíthetjük, attól függően, mit szeretünk jobban. A lekvár ízét is variálhatjuk: a savanykásabb fajták, mint a ribizli vagy a meggy, remekül ellensúlyozzák a diós tészta édességét. Fémdobozban tárolva napokig omlós marad.