Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Diplomata krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta

Piskóta

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt (gluténmentes)
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém

  • 5 dl habtejszín
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vanília zű pudingpor
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítése

A tésztát liszttel szórt lapon elfelezzük és kinyújtjuk. Külön-külön 190 fokon megsütjük kb 10-12 perc alatt.

A piskóta száraz hozzávalóit elkeverjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell szétválasztani). Apránként adagoljuk a tojásos masszába a lisztes keveréket. Kézi habverővel óvatosan, lazán beleforgatjuk.

Egy 30*38 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 13-15 percig sütjük. Rácson hűtjük, majd keresztben elvágjuk.

A jól behűtött tejszínt felverjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig. Cukor nem kell hozzá, elég ami benne van.

A pudingokat cukorral és a tejjel sűrűre főzzük a szokásos módon. A citrom reszelt héját és levét a langyosra hűlt krémmel kihabosítjuk. Ezután a habot kanalanként, kézi habverővel beledolgozzuk a kihűlt pudingba.

Egy 30*35 cm-es tálcára tesszük az egyik kisült leveles tésztalapot. Erre a krém harmadát simítjuk, majd a kakaós piskóta felét tesszük. Újra krémet simítunk és a piskóta másik felét tesszük. Az utolsó réteg krémet rásimítjuk, leveles tésztával lezárjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk, majd tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/diplomata-kremes/