Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 6 db tojás 4 ek finomliszt 2 ek kakaópor 0,5 csomag sütőpor 1 csipet só 6 ek kristálycukor Krém: 5 dl habtejszín 6 dl tej 2 csomag vaníliás cukor 2 csomag vaníliás pudingpor 1 db citrom reszelt héja és a leve 15 dkg cukor Továbbá: 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta Elkészítése: A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2024.01.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 ek kristálycukor

Krém:

  • 5 dl habtejszín
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 db citrom reszelt héja és a leve
  • 15 dkg cukor

Továbbá:

  • 1 csomag 50 dkg –os mirelit leveles tészta


Elkészítése:

A tészták elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a tojások sárgáját.

A lisztet a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Egy fakanál segítségével a cukros tojáshabba keverjük.

22×36 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A tésztát bele öntjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20-22 perc alatt vagyis tűpróbáig sütjük.

A megsült piskótáról a sütőpapírt levesszük. Hagyjuk kihűlni, majd keresztbe elvágjuk, így két lapunk lesz.

A mirelit leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk, középen elvágjuk, majdmindkét lapot tepsi méretűre nyújtjuk.

Sütőpapírt teszünk a tepsi hátoldalára, a tésztát rátesszük, megszurkáljuk villával, majd 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

Krém készítés:

A pudingporokat a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt felverjük keményre és apránként a pudingos krémbe keverjük, a citrom reszelt héjával, levével jól kihabosítjuk.

A sütemény összeállítása:

1 leveles tésztalap, krém, barna piskóta, krém, barna piskóta, krém, leveles tésztalap.

A sütemény tetejére egy nehezéket teszünk, amivel lenyomatjuk. (Én egy tálcával befedtem és a jó vastag húsvágó deszkámat tettem rá)

Hűtőbe tesszük pár órára.

Porcukorral megszórjuk a tetejét és fűrészes késsel felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]

Hétvégi desszertünk volt.
A Receptneked.hu oldal ajánlata volt a minap borús időkre.
Hát ezerrel sütött a nap, így is finomra sikerült.
Köszönöm a receptet Brioche feltöltőnek.
A hozzávalók mennyiségén változtattam. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is