Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 4 tojás
- fél csomag sütőpor
- 300 g gyümölcs (jelen esetben meggy)
- fél marék durvára vágott dió (kb 5 dkg)
- fél marék mazsola (kb 5 dkg)
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A sütit nejem készítette, a dicséret Őt illeti.
Egy 25*25 cm-es sütőedényt kivajazunk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát a tálba terítjük, majd megszórjuk dióval, mazsolával és a gyümölccsel egyenletesen.
Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt sült meg a piskóta. Mint minden más esetben, most is el lett végezve a tűpróba.

