Elkészítése
A tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 5-6 percig habosra keverjük, hogy levegős, könnyű masszát kapjunk. A lisztet óvatosan, kis adagokban forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze.
Egy nagy gáztepsit vajjal kikenünk és liszttel meghintünk, vagy sütőpapírral bélelünk ki. A tésztamasszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd a lapot hat egyenlő részre vágjuk.
A töltelékhez a margarint, a porcukrot és a kakaóport alaposan kikeverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A kihűlt tésztalapok közül ötöt megkenünk a krémmel, majd egymásra rétegezzük őket.
A tetejére a cukrot egy lábosban alacsony hőfokon felolvasztjuk, amíg szép aranybarna karamell lesz belőle. A hatodik tésztalapot egyenletesen bevonjuk a forró karamellel, majd gyorsan elsimítjuk egy vajas késsel. Mielőtt a karamell teljesen megszilárdulna, a szeletek helyét óvatosan bejelöljük, hogy később könnyen vágható legyen.
A karamellel bevont lapot a krémmel megkent lapok tetejére helyezzük, majd a süteményt hűvös helyen hagyjuk összeérni. Tálaláskor a jelölések mentén szeleteljük.
