Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 5-6 percig habosra keverjük, hogy levegős, könnyű masszát kapjunk. A lisztet óvatosan, kis adagokban forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze. Egy nagy gáztepsit vajjal kikenünk és liszttel meghintünk, vagy sütőpapírral bélelünk ki. A tésztamasszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.08.

Hozzávalók

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tojásokat a cukorral robotgéppel kb. 5-6 percig habosra keverjük, hogy levegős, könnyű masszát kapjunk. A lisztet óvatosan, kis adagokban forgatjuk bele, hogy a hab ne törjön össze.

Egy nagy gáztepsit vajjal kikenünk és liszttel meghintünk, vagy sütőpapírral bélelünk ki. A tésztamasszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 10-12 perc). Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd a lapot hat egyenlő részre vágjuk.

A töltelékhez a margarint, a porcukrot és a kakaóport alaposan kikeverjük, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. A kihűlt tésztalapok közül ötöt megkenünk a krémmel, majd egymásra rétegezzük őket.

A tetejére a cukrot egy lábosban alacsony hőfokon felolvasztjuk, amíg szép aranybarna karamell lesz belőle. A hatodik tésztalapot egyenletesen bevonjuk a forró karamellel, majd gyorsan elsimítjuk egy vajas késsel. Mielőtt a karamell teljesen megszilárdulna, a szeletek helyét óvatosan bejelöljük, hogy később könnyen vágható legyen.

A karamellel bevont lapot a krémmel megkent lapok tetejére helyezzük, majd a süteményt hűvös helyen hagyjuk összeérni. Tálaláskor a jelölések mentén szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is