Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 8 dkg zsír 16 dkg porcukor 1 ek olvasztott méz 1 egész tojás 3 ek tejföl 1 kk szódabikarbóna A krémhez: 1/2 liter tej 6 ek liszt 2 dkg kakaópor 30 dkg vaj 20 dkg cukor fél fiola rumaroma A tetejére: 15 dkg csokoládé 1 ek étolaj Elkészítése: A lapok: A […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.07.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 8 dkg zsír
  • 16 dkg porcukor
  • 1 ek olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 6 ek liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • fél fiola rumaroma

A tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A lapok:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 cipóra osztjuk. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk és egyenként világosra sütjük.

A krém készítés:

A tejben elkeverjük a lisztet, a kakaóport, a cukrot. Sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük.

A vajjal, rumaromával kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük.

A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük.

A tetejét csokimázzal bevonjuk.

Másnap szeleteljük.

Tepsi méret:

24×39 cm

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is