Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Dobos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Piskóta: 6 darab szilikonos sütőpapíron körberajzolunk egy 22 cm-es kerek tortaformát. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra alsó-felső sütéssel. A lapokat érdemes kettesével készíteni: 2 tojássárgáját keverjünk ki 1,6 dkg porcukorral, a 2 tojásfehérjét pedig szintén 1,6 dkg porcukorral verjük kemény habbá. A tojássárgás keverékbe forgassunk bele 3,3 dkg lisztet és csorgassunk bele 1,1 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.11.13.

Piskóta

Krém

Karamelltető

Elkészítése

Piskóta:

6 darab szilikonos sütőpapíron körberajzolunk egy 22 cm-es kerek tortaformát. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra alsó-felső sütéssel.

A lapokat érdemes kettesével készíteni: 2 tojássárgáját keverjünk ki 1,6 dkg porcukorral, a 2 tojásfehérjét pedig szintén 1,6 dkg porcukorral verjük kemény habbá.

A tojássárgás keverékbe forgassunk bele 3,3 dkg lisztet és csorgassunk bele 1,1 dkg olvasztott vajat.

Végül a fehérjehabot forgassuk óvatosan a keverékbe.

Az elkészült tésztát oszlassuk el 2 előrajzolt sütőpapíron és spatulával kenjük, igazítsuk a kereten belül kerekre. Süssük meg kb 8-10 perc alatt. Ezt még kétszer megismételjük, így lesz 6 lapunk.

Krém:

A krémhez a tojásokat tegyük hőálló tálba, keverjük hozzá a porcukrot és folyamatosan kevergetve vízgőz felett melegítsük csípősre, majd vegyük le a gőzről és kihűlésig verjük habverővel.

Közben a vajat alaposan keverjük ki, krémesnek, lágynak kell lennie.

A csokit gőz fölött olvasszuk fel.

A kikevert vajhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét, majd az egészet forgassuk a tojásos habba.

A legszebb piskótalapot tegyük félre és a maradék ötöt töltsük meg a krémmel. Én a tortakarikába szoktam összerakni a tortát. Kis krémet tegyünk félre a díszítéshez és a körbekenéshez.

Karamell:

A cukrot, a vizet, az ecetet és a vajat egy kis lábasban keverjük össze és közepes hőmérsékleten borostyánszínűre karamellizáljuk folyamatos kevergetés mellett.

A félretett piskótalapra öntjük, gyorsan egy spatulával egyenletesen eloszlatjuk rajta. Mielőtt megszilárdulna, vajazott élű késsel szeletekre vágjuk.

Mielőtt a karamell készítésnek nekiállnánk, érdemes a kés fokával bejelölni a szeletek helyét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is