Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dödöszka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj (vagy margarin )
  • 2 dl tej (nem baj ha savanyú)
  • 2 dl víz
  • 2 dl kukoricadara
  • 2 fej hagyma
  • 1 fdb paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • paprikakrém
  • pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A vajas-tejes-vizes keveréket sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát. Jól elkeverjük, főzzük egy rövid ideig, majd letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Amíg a puliszka hűl, megpucoljuk és felaprítjuk a hagymát, a paprikát és a fokhagymát. Az egészet olajon, sóval, borssal megdinszteljük, közben aláöntünk egy deci vizet. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd még egy kicsit főzzük.

A puliszkából vizes evőkanállal galuskaformákat szaggatunk, és azokat a hagymás-paprikás keverékhez adjuk. Az egészet öt percig fedő alatt főzzük, majd fél órára pihenni hagyjuk, hogy a galuskák jól átjáródjanak a szafttal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dodoszka/