Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dorottya szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • kevés tej

Krém

  • 4 evőkanál liszt
  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla étcsokoládé (vagy tortabevonó)

Csokimáz

  • 9 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összegyúrjuk, amíg egyenletes, sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd mindegyik adagot egyenként elnyújtjuk. A kinyújtott tésztalapokat kivajazott, lisztezett tepsi hátulján vagy sütőpapíron helyezzük el, és előmelegített sütőben megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy a lapok szépen átsüljenek, de ne legyenek túl sötétek.

A krém elkészítéséhez a tejet a liszttel simára keverjük, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett összefőzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémet, és alaposan összedolgozzuk. A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk vagy lereszeljük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.

A megsült tésztalapokat egymásra helyezzük, és mindegyik réteget megkenünk a csokoládés krémmel. A sütemény tetejére csokoládémázat készítünk. Ehhez a cukrot a tejjel összefőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és a margarint, és addig keverjük, amíg a máz sima és fényes lesz. A kész csokoládémázat egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején, vagy tortabevonóval vonjuk be.

A kész süteményt hagyjuk egy kicsit állni, hogy a rétegek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dorottya-szelet/