Elkészítése
A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Miután kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.
Krém:
A vaníliás pudingport a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan elkeverjük.
A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. A habból 2-3 evőkanállal a mascarponés krémhez forgatunk, hogy könnyebb állaga legyen. A maradék habot a torta díszítéséhez használjuk.
Összeállítás:
A tésztalapokat a mascarponés krémmel megkenjük, és minden rétegre egyenletesen szórunk a mazsolás drazséból. Az utolsó lap tetejét a félretett habbal vonjuk be, és mazsolás drazséval díszítjük.
A tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
