Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Drazsés szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 1 doboz mascarpone
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag mazsolás drazsé

Elkészítése

A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd fokozatosan a masszába dolgozzuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben 170-180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Miután kihűlt, három egyenlő részre vágjuk.

Krém:

A vaníliás pudingport a tejjel a szokásos módon sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan elkeverjük.

A tojásfehérjéket gőz felett a cukorral kemény habbá verjük. A habból 2-3 evőkanállal a mascarponés krémhez forgatunk, hogy könnyebb állaga legyen. A maradék habot a torta díszítéséhez használjuk.

Összeállítás:

A tésztalapokat a mascarponés krémmel megkenjük, és minden rétegre egyenletesen szórunk a mazsolás drazséból. Az utolsó lap tetejét a félretett habbal vonjuk be, és mazsolás drazséval díszítjük.

A tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/drazses-szelet/