A mazsolát a rumba áztatjuk, hogy magába szívja az ízeket. Egy tálban a tejet, porcukrot és az élesztőt összekeverjük, és hagyjuk felfutni. A cukrozott gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, a lisztet megsózzuk, és egy másik tálban összekeverjük. A vajat felolvasztjuk, és amikor az élesztő már feljött, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, az őrölt fűszereket, valamint a narancs és citrom reszelt héját. Az egészet alaposan elkeverjük, majd a lisztes keverékhez adjuk.
Alaposan összegyúrjuk a tésztát, hozzáadjuk a rumos mazsolát és az aprított gyümölcsöket, majd ismét alaposan átgyúrjuk. Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát enyhén átmozgatjuk, majd 30 cm hosszú, elkeskenyedő végű rudat formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 15 percig kelesztjük.
170 fokon 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor elkészült, még forrón megkenjük olvasztott vajjal és vastagon meghintjük porcukorral. Hűlés után fóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.