Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 35 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1-1,5 dl langyos víz
- 1 üveg lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 25*35 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk.
A puha margarint a cukorral habosra, krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk és csomómentesre keverjük. Ekkor annyi vizet adunk hozzá, hogy kissé sűrűbb legyen a tészta, mint az átlag piskótamassza.
A tészta felét az előkészített tepsibe öntjük, elegyengetjük és rászórjuk a meggyet. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport, majd a meggyes tésztára simítjuk.
Betoljuk a forró sütőbe és kb 25-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűlve szeleteljük.