Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 4 tojás 10 ek tej 0,5 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 2 ek cukrozatlan kakaópor kb. 70 dkg meggy Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor 2 dl meggylé 25 dkg margarin 20 dkg porcukor Tetejére: 20 dkg étcsokoládé 5 dkg margarin Elkészítése: A tésztához a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Maryann
Beküldte: 2015.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 10 ek tej
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • kb. 70 dkg meggy

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl meggylé
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin


Elkészítése:

A tésztához a puha margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a tojásfehérjék keményre felvert habját, végül a sütőporral elkevert lisztet.

Megfelezzük a tésztát, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, a másik felébe teszünk kakaót és egy pici tejet, majd jól elkeverjük.

A leszűrt meggyet elosztjuk a fehér tésztán, majd beborítjuk a kakaós tésztával.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot megfőzzük a meggylével, majd hagyjuk kihűlni, de közben kevergessük.

A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük folyamatosan kevergetve.

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd bevonjuk a gőz fölött margarinnal felolvasztott csokoládéval.

Villával hullámokat mintázunk a csokin, és hűtőbe tesszük.

[box style=”info”]Ha befőtt meggyből készítjük a sütit, annak a levéből készül a puding. Ha friss, vagy fagyasztott, akkor a magozott meggyet tegyük szűrőbe, tegyünk alá egy edényt, amibe lecsöpög a lé, majd ezt használjuk fel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Maryann
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is