Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dunahullám kicsit másképpen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál étolaj
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 1 csomag eperízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 dl meggylé
  • 18 dkg margarin
  • 18 dkg cukor

Tetejére

  • 1 bögre magozott meggy
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 kiskanál étolaj

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk.

A tojássárgákat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és a sütőport is, ezután beleforgatjuk óvatosan a tojáshabot is.

A tepsibe (25*35 cm) kanalazzuk a tészta felét, a másik felébe belekeverjük a kakaóport, majd a sárga tészta tetejére kanalazzuk és picit összekeverjük.

200 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A pudingport, a lisztet és a cukrot a meggylével jól kikavarjuk, majd felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint és jól kihabosítjuk.

A tésztára habzsákkal kis halmokat nyomunk a krémből és mindegyik tetejére egy szem meggyet teszünk. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a meggy tetejére csorgatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/dunahullam-kicsit-maskepp/