Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki apróra vágva
- 4 evőkanál vaj
- 20 dkg liszt
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 17 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg csokoládé pasztilla vagy ugyanennyi nagyon apróra vágott étcsoki (aki nem szereti az étcsoki ízét az használhat tejcsokit is)
Elkészítése:
A 25 dkg csokit a vajjal mikróban megolvasztjuk. Arra figyeljünk, hogy ne legyen forró, csak éppen összeolvadjon.
A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, beleöntjük a kihűtött olvasztott csokit. Beleszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a vanília kivonatot, majd belekeverjük a csoki pasztillát.
Evőkanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Egy kicsit lelapítjuk, hogy keksz formája legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Nem szabad tovább sütni, mert kiszárad. 18-20 db keksz lesz belőle.

