Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Duplán csokis gluténmentes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 205 g gluténmentes lisztkeverék
  • 50 g porcukor
  • 80 g puha vaj
  • 1 közepes tojás
  • 50 g gluténmentes étcsokoládé
  • 5 g vaníliás cukor (0,5 csomag)
  • 3 g sütőpor  (1 tk)
  • olvasztott csoki (csurgatáshoz)


Elkészítése:

A puha vajat kikeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, az apróra vágott étcsokoládét és jól összegyúrjuk az egészet.

Kis gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk kicsit távolabb egymástól. Tenyérrel ellapítjuk a gombócokat.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.

Olvasztott csokival megcsurgatjuk.

[box style=”info”]Igazi teához való keksz lett a végeredmény.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/duplan-csokis-glutenmentes-keksz/