Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Duplán diós sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 5 dkg darált dió
  • csipet só

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg puha margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • rum vagy aroma

Tetejére

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítése

Egy 20*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. 10-12 perc alatt kb háromszorosára fog nőni a tojások térfogata, de közben több részletben beledogozzuk a cukrot is.

Amikor a tojás már jól kifehéredett és jó habos, akkor hozzáadjuk a vizet és azzal is elkeverjük. Utána a lisztet és a sütőport dolgozzuk bele a masszába. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!

A piskótamassza felét a tepsibe öntjük, majd a másik felébe belekeverjük a diót és a sima tészta tetejére tesszük kanállal kis halmokban.

Kb 20 perc alatt megsütjük a lapot, majd rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és kevés tejet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a maradék tejet és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük a krémet. Folpackkal letakarva kihűtjük.

A kihűlt krémhez hozzáadjuk a margarint, diót és a rumot, majd kihabosítjuk az egészet.

A kész krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük kihabosítani, majd több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.

A tojáshabot a krémre simítjuk, majd néhány órára hűvös helyre tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/duplan-dios-sutemeny/