Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Duplán epres szendvicskeksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 200 g finomliszt
  • 80 g vaj vagy margarin
  • 100 g rózsaszín csokoládé
  • 1 tojás
  • porcukor ízlés szerint
  • csipet só

A töltelékhez

  • eperlekvár (legyen jó sűrű)

A dekorhoz

  • porcukor

Elkészítése

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.

A tojást, a porcukrot, a sót és a puha vajat robotgéppel csomómentesre dolgozzuk, ezután hozzádolgozzuk a csokit is. Beleöntjük a lisztet és formázható tésztává gyúrjuk.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kisszaggatjuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.

Előmelegített sütőben 170 fokon, nem légkeveréssel, kb 13-15 percig sütjük. Ha a teteje kemény és az alja enyhén barna, kivehetjük! Ne várjuk meg, míg a teteje barnul!

Még langyosan összeragasztunk egy telit és egy lyukasat eperlekvárral. Igény szerint porcukorral dekoráljuk.

Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/duplan-epres-szendvicskeksz/