Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gesztenyés sütik

Sütemény receptek

Duplán gesztenyés őzgerinc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. A lisztbe belekeverjük a sütőport. Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő. Ekkor hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.12.17.

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, majd 10-15 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.

Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük.

Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.

A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.

Összeállítás:

A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába (31,5*5,8cm*12,9 cm), késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).

A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet. Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.

Másnap kifordítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.

Szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is