Elkészítése
Tészta:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport.
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.
A kész masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, majd 10-15 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!
Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.
A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.
Összeállítás:
A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába (31,5*5,8cm*12,9 cm), késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).
A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet. Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formából és lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.
Szeletekre vágva tálaljuk.

