Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 15 dkg zsír 1 ek ecet 10 ek víz reszelt citromhéj Töltelék: lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding Tetejére: vaníliás porcukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle. Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk. A körök egyik felébe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.01.04.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 ek ecet
  • 10 ek víz
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding

Tetejére:

  • vaníliás porcukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.

Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.

A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.

[box style=”info”]Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is