Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ecetes holdacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 ek ecet
  • 10 ek víz
  • reszelt citromhéj

Töltelék:

  • lehet lekvár, cukros dió vagy mák, mogyorókrém vagy puding

Tetejére:

  • vaníliás porcukor


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra sodorjuk a tésztát, majd pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belőle.

Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk.

A körök egyik felébe ízlés szerinti tölteléket teszünk egy teáskanállal, majd kettéhajtjuk, a széleit villával lenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben 180 fokon világossárgára sütjük. Ha az alja világosbarna ki is vehetjük és még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ha kihűlt kínálhatjuk.

[box style=”info”]Ezt már megsüthetjük előre karácsonyra, mert sokáig eláll és finom puha marad. Ez még a Dédikém receptje minden ünnepnapra megsütötte, mert imádtuk. Mi még a mai napig is nagyon szeretjük. Olcsó, kiadós süti, és még finom is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ecetes-holdacska/