Tészta elkészítése
A vizet a sóval, olajjal és porcukorral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Addig dolgozzuk, míg szép fényes, sima masszát kapunk.
Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A tésztát habzsákba töltjük, és egyforma méretű csíkokat nyomunk rá, egymástól kellő távolságra. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és az aljába egy hőálló edényben vizet helyezünk. A fánkokat 220 fokon 20 percig sütjük úgy, hogy közben nem nyitjuk ki a sütőajtót. Ezután 160 fokra visszavéve addig sütjük, amíg a fánkok ropogósak lesznek. A kész tésztákat kivesszük, majd recés késsel hosszában kettévágjuk.
Krém elkészítése
A pudingport a cukorral, a vaníliás cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és fokozatosan a forró krémhez dolgozzuk. Visszatesszük a tűzre, és kézi botmixerrel még 3–4 percig simára keverjük. A kész krémet habzsákba töltjük, majd megtöltjük vele a fánkokat.
Töltés és díszítés
A tejszínt kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, és a krém tetejére nyomjuk. Ráhelyezzük a fánkok tetejét, majd olvasztott csokoládéval díszítjük. Ízlés szerint fehér csokoládéval is megcsíkozhatjuk.
Tipp
A fánkok akkor lesznek igazán szépek és magasak, ha sütés közben végig zárt sütőajtó mellett sülnek. Tálalás előtt érdemes legalább egy órát pihentetni a hűtőben, így a krém és a tejszín szépen megdermed, és könnyebb szeletelni vagy kínálni.