Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-mákos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha margarin
  • 14 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 14 dkg darált mák
  • 40 dkg liszt
  • 2-3 ek sárgabaracklekvár


Elkészítése:

A puha margarint kikeverjük a cukorral, csipet sóval, a vaníliás cukorral és a lazán felvert tojással. Beledolgozzuk a narancs reszelt héját, a darált mákot és a lisztet. Jól összegyúrjuk. Nem baj, ha ragad, csak enyhén lisztezzük, hogy ne legyen kemény. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

Másnap 4 részre osztjuk, és egyenként kb. 25 cm-es rudakat formálunk. 1 cm-es karikákra szeleteljük, golyókat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A tetejüket fakanál végével benyomjuk, a mélyedésekbe lekvárt töltünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Ezt elkészíthetjük dióval, mogyoróval, narancs helyett citrommal. Fémdobozban sokáig eláll. Így előre elkészíthetjük pl. Karácsony, vagy Húsvét előtt még 1 hónappal is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/edes-makos-pogacsa/