Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes ribizlis piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 4 dl tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál méz
  • 1 marék zsemlemorzsa
Édes riblizlis piskóta

Elkészítése

A megmosott ribizlit összekeverjük a cukorral és a mézzel, majd félretesszük, hogy kicsit levet eresszen.

A tészta elkészítéséhez az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, majd alaposan összekeverjük. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Ezután a cukros-mézes ribizlit egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/edes-ribizlis-piskota/