Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes-savanyú birs szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 közepes birsalma
  • 5 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 4 kanál porcukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 db citrom leve
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
Édes- Savanyú birs szelet kép

Elkészítése

A birset alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A tojások sárgáját a cukor felével és a fahéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.

A habos sárgájás masszába belekeverjük a reszelt birset és a felvert tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A keveréket sütőpapírral bélelt, közepes méretű sütőlapra öntjük, és 180 fokon 15 percig sütjük.

Miután a sütemény kihűlt, felszeleteljük. Nagyon finom, könnyed sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/edes-savanyu-birs-szelet/