Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egészben sült alma recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (250 g, előre nyújtott)
  • 4 darab közepes alma
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 csapott kávéskanál örölt fahéj

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a magházukat.

A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.

A 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbetekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.

Ezután a tésztákat simára kevert tojás sárgájával körbekenjük. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőfokon szép barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/egeszben-sult-alma/