Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Égetett tésztafánk mustáros krémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 100 g vaj
  • 2 dl víz
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • só
  • 1 kávéskanál curry

Krémhez

  • 4 evőkanál zabpehelyliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dkg vaj
  • 2 kávéskanál szardella paszta
  • 4 kávéskanál dijoni mustár
  • 4 kávéskanál magvas dijoni mustár
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • só
  • díszítéshez olívabogyó

Elkészítése

A tésztához felforraljuk a vizet a vajjal és fűszerezzük. A tűzről levéve kis adagokban hozzáadjuk a lisztet állandóan keverve.

Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg leválik a tészta az edény falától és kihűtjük.

Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Nyomózsákba tesszük a masszát és kis halmokat formálunk sütőpapírral bélelt tepsibe, hézagokat hagyva a fánkok között.

Sütőbe toljuk és 10 percig magas hőfokon sütjük, majd a következő 20 percig 180 fokra levesszük a hőfokot és készre sütjük.

Miután kihűlt félbe vágjuk és megtöltjük a krémmel.

A felolvadt vajon kevés ideig kevergetjük a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük és simára keverjük a mustárokkal és a szardella pasztával, felforraljuk, sűrűre főzzük.

Kihűtjük és megtöltjük a fánkokat a krémmel és olívabogyóval gazdagítjuk.

1-2 óráig pihentetjük hideg helyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/egetett-tesztafank-mustaros-kremmel/