Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 4 tojás
- 250 g cukor
- 250 g vaj
- 10 szem szaloncukor (vagy csokicsepp, esetleg másmilyen aprított csokoládé)
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, hogy habos legyen a massza.
Ehhez a keverékhez adjuk a lisztet és az olvasztott vajat apránként, hogy ne legyen csomós a massza.
Egy hosszabb őzgerincformát kivajazunk, a massza felét beleöntjük, majd sorban beletesszük a szaloncukrot, majd a maradék masszát ráöntjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percet sütjük, majd 170 fokon újabb 25-30 percet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszíthetjük.

