Elkészítése
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor
- 100g darált dió
- 100g margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 közepes tojás
- 250g görög joghurt (épp kekszes)
- 50 ml tej
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit kikenünk 1 tk margarinnal és megszórjuk ugyanennyi liszttel. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a darált diót.
Egy másik tálban a megolvasztott, de nem forró margarint a tojásokkal, cukrokkal jól kikeverjük, majd a joghurtot is hozzáadjuk. A két részt összeforgatjuk és lazítjuk a tejjel.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
[box style=”info”]Nem túl édes süti, ezért a bőséges porcukrot nekünk valóban megkívánta.[/box]


